Vidět a pozorovat v lese a v přírodě divoká zvířata chce určitou zkušenost a úsilí. V prvním článku časopisu si můžete přečíst, jak v přírodě vnímavě pozorovat.

Následuje poutavý rozhovor se Zuzanou Pokornou, hlavní ošetřovatelkou záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v Jinonicích, která popisuje, jak to v záchranné stanici chodí. Kateřina Landová z Pražské zvířecí záchranky pod křídly ČSOP pak v článku popisuje, jak probíhá den záchranářky zvířat, s čím se ve velkoměstě potýkají a co je trápí nebo naopak těší.

V tomto „zvířecím“ čísle neopomíjíme ani zvířata domácí a v lidské péči. V článcích Lenky Skoupé, ředitelky Toulcova dvora, se dozvíte nejen nové náhledy na chovatelství a zájmové chovy, ale také s námi autorka článku sdílí netradiční a podnětný pohled na chovatelství a zodpovědný přístup. Pořízením domácího mazlíčka si ho nejen k sobě připoutáme, ale stáváme se zodpovědným i za jeho uhlíkovou stopu.

V časopisu pak naleznete také řadu článků o divokých zvířatech, projektech na úsilí o navrácení některých původních druhů do krajiny, ale i některé příklady, kdy se do české přírody dostaly příčinou člověka zvířecí druhy, které tam nepatří.

Jan Moravec nás v pravidelné rubrice za přírodou v Praze tentokrát vezme na výlet do Chuchelského háje, nejen za zvířaty.

Z městských projektů doporučujeme také články o městském holubníku nebo o Příměstském parku Soutok. Ani v tomto čísle nechybí další pravidelné rubriky, obsáhlá část s přehledem aktuálních a nových projektů pražských ekovýchovných spolků, ekocenter a dalších organizací, nebo Kalendář akcí. 

 

Na webové stránce https://prazskaevvoluce.cz naleznete ke stažení také všechna předešlá čísla našeho časopisu. Na stejné adrese se můžete rovněž přihlásit k jeho pravidelnému odběru. 

Přejeme Vám příjemné čtení.

Tým EVVO hl. m. Prahy a redakce BEZK


 
  e-časopis stahujte nebo se přihlaste k jeho pravidelnému odběru
na webových stránkách https://prazskaevvoluce.cz/