Mariánská studánka, skrytá pod baldachýnem stromů Chuchelského háje, mívala pověst zázračného léčivého pramene, k němuž lidé putovali z daleka. Voda, která vyvěrá i na jiných místech z podzemních puklin rokle nazývané Čertova, obsahuje velké množství rozpuštěného uhličitanu vápenatého. Všechny tyto pramínky se stékají v Mariánskolázeňský potok, který je typický svými travertinovými usazeninami. Ve spodní části jeho toku byly počátkem 18. století vybudovány známé lázně. Pramen sloužil jako zdroj vody pro Malou Chuchli až do roku 1984, kdy byla Chuchle připojena na pražský vodovod.

Na počátku října 2017 se studánka nacházela ve velmi zanedbaném stavu. Její staré poškozené zdi musely být odstraněny a nahradilo je nové kamenné zdivo. Ačkoli původní ráz studánky zůstal zachován, vzniklo zde i několik zcela nových prvků. Jedním z nich je malé jezírko, do kterého voda ze studánky přepadá, a dřevěná lavička k posezení. Další novinkou je kamenná kaskáda, po níž voda odtéká do Mariánskolázeňského potoka a příjemně zurčí. Upraveno bylo i okolí studánky – před studánkou se nyní nachází kamenná dlažba, na kterou navazuje malé schodiště vedoucí kolem studánky. V příštím roce bude ještě opravena přístupová lávka přes potok.

Rekonstrukci pro odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy prováděla firma Nowastav podle návrhu projekční kanceláře Envicons.