V druhé polovině roku 2021 bylo v parku na Vítkově v lokalitě u vstupu z Tachovského náměstí nad viničním svahem, zrealizováno přírodní autorské dětské hřiště, dle projektu  atelieru Zdeňka Sendlera. Nové hřiště je doplňující variantou herní sestavy z přírodních akátových kůlů pro pohybové aktivity a hry dětí ve věku od 6 do 12 let. Součástí herní sestavy je i velká rámová houpačka, která je umístěna i ve vrcholové části parku na Vítkově podél hlavní promenády. Hřiště bylo zrealizováno z důvodu absence herních prvků v této části parku i pro oživení aktivit a vybavení v souvislosti s revitalizací jednoho z hlavních vstupů do parku z Tachovského náměstí.

V této lokalitě byla na přelomu roku 2021 a 2022 zrealizována rekreační propojka – nová cesta vedoucí z Tachovského náměstí jižním svahem do vrcholové části parku na Vítkově, ústící do lokality u hřiště pro rekreační basketbal přímo k piknikovému místu. Součástí trasy je i nové dřevěné schodiště vedoucí na tuto propojku z hlavní cyklostezky pod Vítkovem u ulice Lukášova.

Smíšené keřové a stromové porosty v této části jižního svahu Vítkova byly kompletně zrevitalizovány. Proběhla jejich odborná probírka a odborné pěstební opatření, které má za cíl odstranit invazivní druhy, podpořit druhovou pestrost cenných domácích dřevin v těchto porostech, odstranit přestárlé a odumřelé dřeviny a vytvořit na místě prudkých svahů nové kvalitní porostní skupiny a celky smíšeného lesoparkového charakteru.