Osvětová kampaň hl. m. Prahy NE! v přírodě byla zahájena v roce 2021 výstavou na Staroměstské radnici. Kampaň vznikla z potřeby města reagovat na nevhodné chování části návštěvníků pražských lesů a parků coby společný projekt  fotografa a art direktora Matěje Derecka Harda a odboru ochrany prostředí Magistrátu hlavního města Prahy. V roce 2022 kampaň pokračuje formou putovní výstavy postupně na dalších místech v Praze. V rámci kampaně byly připraveny a distribuovány také DL letáky v české i dalších jazykových mutacích (ENG, UA, Ru), dalším výstupem kampaně byl nástěnný kalendář NE! v přírodě.

První vydání infomateriálu - plakátu v UA verzi bylo připraveno v roce 2022. Plakát doporučujeme zejména školám, informačním centrům, knihovnám.

Aktuálně (distribuce, aktualizace apod.):

Aktuální vydání plakátu A1 v UA verzi je veřejnosti a dalších zájemcům k dispozici v tištěné podobě od konce roku 2022, a to po předchozí domluvě na oddělení environmentálních projektů OCP MHMP a dále v rámci akcí pro veřejnost zajišťovaných OCP MHMP). Zároveň je k dispozici také v elektronické verzi ve formátu PDF (viz níže), zájemci  mohou získat také tiskové PDF plakátu.