Časopis opět přináší barevnou skladbu různých článků a reportáží z Prahy a blízkého okolí.

Jak to udělat „Aby v zimě bylo doma teplo“ píše Ing. Ivan Jacko. „Sněhová vločka ve své ryzí formě neexistuje moc dlouho“, říká hydrolog Michal Jeníček. Také si myslíte, že Je čas na změnu času v Evropě? „Nejsou tak dávno pryč doby, kdy věci, které dnes považujeme za samozřejmost, samozřejmostí rozhodně nebyly“ - píše v článku Ledová procházka podél Vltavy Jan Moravec. Co dělají v zimě zvířata a kam se vytrácí naše zima, jak jsme ji znali do nedávných dob nebo jak si poradí v tomto období děti v lesní školce.

To jsou témata, která jsme připravili pro klidné chvíle čtenářů v období svátečních dnů mezi pohádkami, cukrovím a hovory s druhými.


Z tematických článků a příspěvků dále vybíráme:

Pro pedagogy

Ekostory je projekt pomáhající pedagogům středních škol s podklady pro interaktivní reflexi témat občanské společnosti a angažovanosti.
Nová kniha Petra Daniše: Tajemství školy za školou
Exkurze pro žáky základních a studenty středních škol

Pro odborníky

Environmentální výchova nemá být cestovní kancelář na zážitky.
Jaká byla pražská krajská konference environmentální výchovy pro firmy a veřejnou správu 2018.

Pro všechny

Oslaďte si zimu s limitovanou edicí medů Lesů hl. m. Prahy, podívejte se, jak a kde koupit (i vysadit) vánoční jedličku v květináči.
Zvířátkové Vánoce 15. prosince v Malé Chuchli, výstavu Největší objev – Fenomén zemědělství (do 29. prosince 2018), Za sovím houkáním od 14. února 2019 a více doporučuje kalendář akcí. (odkaz na online Kalendář akcí v ŽP a EVVO v hl. m. Praze)
Vzpomínka na osobnost pražské ekovýchovy a zakladatelku Toulcova dvora, Emilku Strejčkovou.
V Praze 10 byly označeny další významné stromy.
Pro Pražany je k dispozici nové organické hnojivo Pražský kompost.

O finanční podporu z Programu na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro rok 2019 (s ukončením realizace v roce 2020) můžete požádat do 7. 1. 2019 (formuláře a podrobné informace).

Výše zmíněné a mnoho dalšího co se děje v pražských ekostřediscích nebo Lesích hl. m. Prahy se dozvíte ve 4. letošním vydání e-časopisu Pražská EVVOluce.


 
  e-časopis stahujte nebo se přihlaste k jeho pravidelnému odběru
na webových stránkách https://prazskaevvoluce.cz/