Dny stromů v Praze, které budou oslavou tajemného světa stromů a přírody, pořádá hl. m. Praha ve spolupráci s Lesy HMP a tešit se můžete na pestrý program a zajímavé aktivity po celý týden. Čekají Vás např. exkurze a komentované prohlídky, programy s netopýry a ptáky, ukázky práce se dřevem, stromokvíz, nebo workshopy a dílničky spojené se stromy.    

Zahradnictví Ďáblice se dozvíte, co všechno obnáší vypěstovat stromy a rostliny, které míří do pražských ulic i zahrad. Můžete navštívit také Kunratický les a zjistit, jak vypadá práce lesníka, který se o stromy stará. Jak vypadá péče o největší pražský park, se dozvíte během exkurzí ve Stromovce.

Ve Stromovce také celé oslavy vyvrcholí a to v pátek 18. října od 9:00 do 16:00.
Na Psí louce v západní části parku pro vás bude přichystaný den plný zábavy i poučení. Čeká vás 12 stanovišť se zajímavostmi o stromech i o živočiších, kteří je obývají. Podíváte se na stromy ze všech možných úhlů a hledisek. Prozkoumáte jejich dřevo, dozvíte se zajímavosti o jejich růstu, pěstování i ochraně.

U příležitosti říjnového mezinárodního dne stromů vyhlašuje hlavní město Praha také výtvarnou soutěž pro všechny s názvem DUŠE STROMŮ. Úkolem soutěžících bude jakýmkoliv výtvarným způsobem ztvárnit duši stromů. Soutěž probíhá od 2. do 30. září ve čtyřech kategoriích a nejlepší díla budou oceněna 18.10. na Dni stromů ve Stromovce a vystavena do konce října v prostoru Nové radnice na Mariánském náměstí.