Hlavní město Praha pořádá fotografickou soutěž, jejímž smyslem je motivace dětí k ochraně přírody a zvyšování jejich vnímavosti a pozornosti vůči přírodě. Děti se touto formou mohou dozvědět více o jarní přírodě, flóře a fauně. 

Soutěž probíhá ve 3 věkových kategoriích a jedné společné kategorii:

  • 1. a 2. třída ZŠ (třídní týmy od 5 do 10 žáků)
  • 3. a 4. třída ZŠ (třídní týmy od 5 do 10 žáků)
  • 5. třída ZŠ (třídní týmy od 5 do 10 žáků)
  • Týmová fotka (koláž)

Fotosoutěž začala 27. března a končí 30. dubna 2023, což je termín, do kdy je možné zasílat fotografie do soutěže. Do soutěže budou přijímány fotografie jarních rostlin, dále pučících stromů a keřů, fotografie jarní krajiny, která nás obklopuje, nebo makrofotografie jarní květeny či hmyzu. Nerozhoduje technika, kterou byly fotografie pořízeny (mobilní telefony, zrcadlovky). Minimální velikost snímku je 1MB.

Rodiče nebo učitelé, kteří žáky zastupují, posílají fotografie od 27. března do 30. dubna 2023 na e-mail: denisa.hronova@arnika.org.

Základní pravidla:

  1. Navštěvuji 1. stupeň (1.-5. třída) základní školy na území hlavního města Prahy;
  2. Min. velikost fotografie je 1MB ve formátu JPEG;
  3. Správně pojmenuj fotografii: jméno autora, věk autora, název základní školy a název snímku. (příklad: Jan_Novak_6_ZSVitanijara_Kvetstromu)
  4. Souhlas zákonného zástupce
  5. Pošlete mail na denisa.hronova@arnika.org. V předmětu uveď Vítání jara.

Vyhodnocení zaslaných fotoprací proběhne odbornou porotou v květnu 2023. Vítězné fotografie budou během června vystavené v přízemních prostorách „Nové Radnice" na Mariánském náměstí v Praze 1 a ve virtuálním prostoru FB. Na výherce čekají zajímavé ceny.

Fotosoutěž realizuje pro hl. m. Prahu organizace Arnika.


Více informací naleznete