Hlavním městem Prahou podporované EVP programy pro školní rok 2014/2015 jsou realizovány v rámci Grantů na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro rok 2014 s ukončením realizace v roce 2015 (agendu s nimi spojenou zajišťuje odbor městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP). Smlouvy pro čerpání grantů byly s realizátory EVP uzavřeny na přelomu června a července 2014, samotné EVP jsou školám a dalším kolektivům k dispozici od září 2014. Celkově se pro toto období jedná o 170 různých programů.

Kompletní přehled EVP pro školní rok 2014/2015 (realizovaných v rámci uvedených grantů) lze nalézt na tomto Portálu ŽP v rubrice Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta pod odkazem Nabídka ekologických výukových programů (EVP). V případě zájmu o konkrétní program je nutné kontaktovat příslušnou organizaci (v tomto školním roce se jedná o tyto organizace: Sdružení SRAZ - Společně za radostí a zdravím, Botič o.p.s., Koalice pro řeky, 01/71 ZO ČSOP Koniklec, p.s. a Ekocentrum Podhoubí).


Pozn.:
EVP pro školy realizují i další subjekty (nestátní neziskové organizace, popř. další subjekty působící v oblasti EVVO na území hl. m. Prahy). Informace o nabízených programem najdete na webových stránkách těchto organizací.