„Změna klimatu? Jak mám o tom proboha učit školáky? Nechci je strašit, ale bagatelizovat to také nechci. Co s tím?“ Přečtěte si článek od Jana Činčery, který se těmito otázkami zabývá.

„A Praha, … dělá vůbec něco? Postaví se k této výzvě čelem? Vyhlásila už také konečně ten Stav klimatické nouze?“ I na tyto otázky Vám odpovíme. Přečtěte si článek od Terezy Líbové, která je na Magistrátu hl. m. Prahy specialistkou adaptace na změnu klimatu. Dozvíte se o pražské Strategii adaptace hl. m.Prahy na změnu klimatu, o vyhlášení klimatického závazku Prahy a dalších souvislostech.

V dalších článcích se dozvíte o možných opatřeních, které mohou změny klimatu zmírnit, případně adaptačních opatřeních, které nám pomohou změny klimatu tzv. „ustát“.

Elektromobilita? I o té si můžete přečíst. Nabízíme polemický článek o rozporuplných elektrokoloběžkách, také text o možnosti využít služeb Carsharingu. Pokud uvažujete o pořízení nového auta, stojí za to si přečíst článek o možnostech nákupu vozu s šetrnějším provozem a porovnání vozů spotřebitelskou organizací dTest.   

Nechybí pravidelné rubriky jako např. průvodce po zajímavých místech přírody v Praze, kde Vás tentokrát Jan Moravec „pozve“ na Ládví, které má za sebou bohatou pravěkou historii. Další stálou rubrikou jsou zajímavé Aplikace, které Vás přenesou do elektronického světa úspor energií, sledování energetické spotřeby, nebo udržitelné mobility.

Zajímavé stávající i plánované projekty a aktivity různých organizací a ekocenter v Praze naleznete v rubrikách „Kalendář akcí“, „Co se děje v …“ a „Vybrané projekty a aktivity hl. m. Prahy v oblasti EVVO“ od stránky 33 dále.

Přejeme vám inspirativní čtení.


 
  e-časopis stahujte nebo se přihlaste k jeho pravidelnému odběru
na webových stránkách https://prazskaevvoluce.cz/